Koning Willem Alexander opent vernieuwde IJsstadion Thialf

HEERENVEEN – Koning Willem Alexander heeft vrijdagmiddag ijsstadion Thialf officieel geopend. Om twee uur kwam de koning aan bij Thialf.Na zijn ontvangst was de Koning aanwezig bij een openingsshow waarin de geschiedenis van het ijsstadion voorbij kwam. Hierna gaf hij het startschot voor een shorttrackrace en een marathonwedstrijd waarmee het vernieuwde Thialf officieel geopend was.Samen met o.a. burgemeester Tjeerd van de Zwan maakte de Koning een ronde door het vernieuwde ijsstadion en sprak met diverse mensen. Ook nam hij een kijkje bij de Friesche Bocht. Hier werden de nodige handen geschud van het aanwezige publiek. Aansluitend had de Koning even een onderonsje met schaatstopper Sven Kramer.Als afsluiting reikte de Koning bloemen uit aan de winnaars van de marathonwedstrijd en onthulde hij bij de ingang van Thialf nog een plaquette.Foto’s: Dennis Stoelwinder Het bericht Koning Willem Alexander opent vernieuwde IJsstadion Thialf verscheen eerst op GrootHeerenveen.

Lees verder »