Leerlingen Noordoost Friesland 5xBeterBezig

Duurzaamheid blijkt toch niet zo’n heel moeilijk en ongrijpbaar iets te zijn. Dat bleek wel uit de presentaties van groep 6 van de Master Fennemaskoalle uit Tytsjerk. In totaal doen er in dit schooljaar 50 groepen 6 (of combinatiegroepen) mee uit de zes gemeenten van Noordoost Friesland. Op vrijdagmiddag 27 januari lieten ze wethouders, pers en andere belangstellenden zien hoe zij de afgelopen weken op een heel concrete manier hebben bijgedragen aan een duurzamere manier van leven. Alleen verteld worden over het belang van duurzaamheid (met of zonder belerend vingertje), dat werkt niet zo goed. Hoe leuk en motiverend is het echter om zelf te mogen bedenken op welke manier het in je eigen situatie anders kan? Duurzamer….Vol trots lieten de leerlingen zien wat zij in dat kader bedacht en veranderd hadden in hun eigen leven.Alle leerlingen hebben een klein verschil gemaakt voor een duurzamere toekomst van deze aarde.Zo gaan...

Lees verder »