‘Moai Fuort’ nieuwe naam voor Internationaal Dansfestival Burgum

BURGUM – “Moai Fuort”, dat is de naam waarmee het Internationaal Dansfestival Burgum vanaf nu de wereld tegemoet treedt. Met “Moai Fuort” dat als ondertitel, “Dans, Beleef, Ontmoet” meekrijgt, wil het dansfestival zijn bestaansrecht in de toekomst verzekeren. Een “simmerfestival” waarin niet alleen dans, maar vooral ook ontmoeten en beleven een belangrijke rol gaan spelen. In samenwerking met studenten van de opleiding Leisure Management aan de Stenden University is er gekeken op wat voor wijze het festival toekomstbestendig kan worden. De afgelopen edities deed blijken dat het festival minder bezoekers trok en dat de bezoekers die kwamen steeds ouder werden. De adviezen die uit het onderzoek kwamen waren dat er meer moest worden gekeken dan naar dans alleen. Doordat er dansgroepen uit de hele wereld komen is het festival de uitgelezen gelegenheid om verbinding tussen culturen tot stand te brengen. De bezoekers moeten workshops kunnen volgen, gerechten van over de...

Lees verder »