Modeketen Vögele is failliet, 700 werknemers op straat

DRACHTEN – Modeketen Charles Vögele Nederland is failliet. De keten van kledingwinkels heeft ook vestigingen in onder andere Drachten, Burgum en Heerenveen. Vögele heeft 95 winkels in Nederland. De winkels blijven voorlopig nog even open om de voorraden uit te verkopen, de online webwinkel is op dit moment al niet meer te bezoeken. Vanwege het faillissement staan de 700 werknemers die in Nederland voor Vögele werken, op straat. Vorig najaar werd al aangekondigd dat het van oorsprong Zwitserse modebedrijf zich wil gaan richten op andere landen waar het actief is: Zwitserland, Oostenrijk, Hongarije en Slovenië.  Met het faillissement van Vögele verdwijnt alweer een grote modeketen uit het straatbeeld. Foto: Harry van der Linde

Lees verder »