OSG Sevenwolden start met Instroom Talentcentrum Zwemmen

HEERENVEEN – OSG Sevenwolden is al vele jaren een Topsport Talentschool en biedt zowel onderwijs voor leerlingen die affiniteit hebben met sport als voor talentvolle (top)sporters.OSG Sevenwolden is inmiddels de samenwerking met verschillende sporten aangegaan in zogenoemde Instroom Talentcentra (=ITC) of Regionale Talentcentra (RTC). Hierbij biedt de school de mogelijkheid aan (talent) sporters sport en onderwijs te combineren. In schooljaar 2017/2018 wordt gestart met een ITC zwemmen, een lang gekoesterde wens vanuit de wedstrijdsport zwemmen.Onder schooltijd: 07.30-09.30 uur worden extra zwemtrainingen aangeboden. Deze trainingen zijn gericht zijn op techniek/ Skills etc. en zijn een aanvulling op de trainingen bij de eigen vereniging. De trainingen op school zijn daarmee extra voor de trainingen die je bij je eigen vereniging doet!In 2014 heeft OSG Sevenwolden een vernieuwd onderwijsprogramma ontwikkeld genaamd ‘SportLifeStyle’. De SportLifeStyle-stroom op de locatie Buitenbaan biedt deze sportieve leerlingen een uitdagend onderwijs- en sportprogramma.Door een zorgvuldig gekozen opzet van lesdagen...

Lees verder »