Oud-Sneker schrijft ‘Het Geheim van Gaast’

GAAST – Oud-Sneker Valentino Selva heeft onlangs het boek ‘Het geheim van Gaast’ gepresenteerd, een roman die zich afspeelt in en om het vroegere vissersdorp aan de Zuiderzee. Na zijn boek “Tussen sterren en citroenen”, waarin hij zijn avonturen bij het verbouwen van een huis in Zuid-Italië beschrijft,  richt hij zich in dit boek op de streek van zijn jeugd, met name de contreien aan het IJsselmeer, het gebied tussen Gaast, Bolsward en Makkum. Het verhaal begint als een jonge surfer, Menno Bosma, voor de kust van Gaast zijn zinkertje tegen een beruchte zwerfsteen aan flarden surft. Hoog op de dijk, op een bankje, zit een oude man zwijgend toe te kijken. Op het moment dat Menno zijn vernielde surfatributen bijeen heeft geraapt en naar boven is geklauterd, begint de altijd zwijgzame getuige, pake Hoeksema, plotseling te praten. Hij nodigt Menno uit mee naar zijn huis te komen en begint...

Lees verder »