Over een dag barst het los: de Nationale Tuinvogeltelling!

Over een dag barst het los: de Nationale Tuinvogeltelling! Basisscholen in Nederland tellen al deze week, vandaag geven zij hun resultaten door op www.tuinvogeltelling.nl. Meedoen met de Tuinvogeltelling is heel eenvoudig. Tel een half uurtje de vogels in je tuin of op je balkon en geef de resultaten door op www.tuinvogeltelling.nl. Met de gratis app Tuinvogels en de afbeeldingen op de website is het herkennen van de tuinvogels zelfs appeltje eitje. Op basisschool De Springstok in Amsterdam gingen leerlingen uit groep 5 en 6 vandaag zelf aan de slag met het maken van vogelvoer. Ze maakten vetbollen, vogelhuisjes en pindaslingers en hingen die buiten op het schoolplein op. Een slimme zet van de kinderen, want de liefde van vogels gaat door de maag. Wie goed voert, ziet meer vogels. En dat betekent dat basisschool De Springstok hopelijk een mooie score kan doorgeven. De biologische vetbol Wie echt goed de vogels wilt voeren...

Lees verder »