Pi-groep Drachten: Virtual reality kan helpen bij vaststellen autisme

DRACHTEN – Virtual reality kan een belangrijke rol spelen bij het screenen van mensen met autisme. Dat blijkt uit een onderzoek, uitgevoerd door de Drachtster Pi-groep. Pi-groep is een maatschappelijke organisatie voor de geestelijke gezondheid en integratie. Vandaag (vrijdag 27 augustus), op de slotdag van de nationale eHealthweek 2017, presenteerde Pi-groep de resultaten van een onderzoek naar de toepassing van virtual reality in de geestelijke gezondheidszorg. Virtual reality maakt sinds kort deel uit van de integrale aanpak in de zorg die Pi-groep voorstaat. Voor die aanpak heeft Pi-groep het concept Het Trainingshuis ontwikkeld. Het Trainingshuis richt zich op (jong)volwassen cliënten in de leeftijd van 15 tot 25 jaar met psychiatrische problematiek. De doelstelling van Het Trainingshuis is duurzame uitstroom van cliënten binnen twee jaar, naar zelfstandig wonen, scholing en betaald werk. Onderzoek naar de effecten van de integrale aanpak voert Pi-groep uit in samenwerking met het Louis Bolk Instituut. Pleidooi...

Lees verder »