Pieter van Althuis assistent Lykle Bleekveld bij SC Franeker

FRANEKER – Pieter van Althuis is vanaf volgend seizoen nieuwe assistent-trainer van Lykle Bleekveld bij SC Franeker. Samen gaan zij de trainingen verzorgen voor de zaterdagselectie. Tijdens wedstrijden is Van Althuis aanwezig bij het tweede elftal. Van Althuis zette de afgelopen drie jaar als trainer van dames één goede basis neer. Na drie jaar was het volgens hem tijd voor een nieuwe uitdaging. Hij beschikt bovendien over de nodige trainerspapieren TC III en is in het dagelijks leven sportleraar op de AMS. Overigens is Van Althuis in Franeker vooral bekend als kaatser. Afgelopen jaar stopte hij vrij plotseling. Het lukte hem niet om na een langdurige blessure weer fit te worden. Zijn meest aansprekende succes haalde Van Althuis op de PC van 2010. Op een doordrenkt It Sjûkelân bereikte hij met Jacob Klaas Haitsma en Gerrit Flisijn de finale. Daarin werd nipt verloren (5-5 en 6-2 van Gert-Anne van der...

Lees verder »