Plaats Fontein nog eens tegen het licht

SNEEK – Het college van burgemeester en wethouders vraagt de fonteincommissie in Sneek nog een keer extra te kijken naar de locatie van de CH2018-fontein in Sneek. De beoogde plaats is het water van het Hoogend, zoals al bekend gemaakt in oktober. De presentatie van de fontein door kunstenaar Stephan Barkenhol zaterdag in het Fries Scheepvaart Museum was voor een aantal inwoners van Sneek het sein om (via facebook) een tegengeluid te laten horen. Voorafgaand aan de raadsvergadering in IJlst gisteravond waar de 330.000 beschikbaar werd gesteld om zes fonteinen te plaatsen in te passen een petitie met zo’n 500 handtekeningen aangeboden. Het vier meter hoge kunstwerk zou vloeken met de historische omgeving. De motie van de PvdA die een andere plek voor de ‘Hoorn des overvloeds’ wilde afdwingen werd verworpen.  

Lees verder »