Recensie: Paul de Munnik  dendert door Het Posthuis

HEERENVEEN – Paul de Munnik stond donderdagavond voor het eerst in zijn eentje in het Posthuis theater in Heerenveen. Eigenlijk best een historisch moment, wat toen hij dik 20 jaar geleden samen met Thomas Acda als Acda en De Munnik de grote nationale doorbraak beleefde, stond hij ook in datzelfde Posthuis. Toen moest de grote roem nog beginnen, nu heeft De Munnik alles al eens meegemaakt. En die levenservaring kun je terug horen in zijn eerste soloprogramma Nieuw, waarin de muzikant uiterst filosofisch het leven beschouwt. Opvallend daarbij is wel dat hij af en toe niet onder stoelen of banken steekt dat hij blij is dat zijn samenwerking met Acda voorgoed verleden tijd is. Een goed verstaander kan uit sommige woorden concluderen dat hij zich af en toe overschaduwd voelde door zijn voormalige collega. ,,Ik heb in de eerste minuten van dit programma op het podium al meer kunnen zeggen dan...

Lees verder »