Stamboommiddag in Noordwolde

NOORDWOLDE – Op zondag 5 februari a.s. organiseren het Dorpscentrum ’t Buurthuus en het Dorpsarchief Noordwolde van 13.00 – 17.00 uur een stamboommiddag in de theaterzaal van ’t Buurthuus te Noordwolde. In de loop van deze vrij toegankelijke dag wordt niet alleen aandacht geschonken aan de theoretische kant van het familiestamboomonderzoek. Door middel van workshops (om 13.30, 14.30 en 15.30 uur) wordt ook de praktische kant belicht. Zo kunnen belangstellenden op hun eigen laptop meteen aan de slag. ’t Buurthuus en het Dorpsarchief Noordwolde hebben zich voor deze dag verzekerd van de mede-werking van een aantal deskundigen en zusterverenigingen. Zo zijn er o.m. stands van de Nederlandse Genealogie Vereniging Friesland, het Gemeentearchief van Weststellingwerf en de Dorpsarchieven Idzawolde, Elsloo en Oldeberkoop. Zij allen zullen vragen van aanwezigen trachten te beantwoorden. Iedere bezoeker ontvangt een gratis brochure “Hoe begin ik met mijn stamboom?” met heel veel praktische informatie.

Lees verder »