Start opleiding Friese Permacultuurlandbouw

HEERENVEEN – Netwerk Duurzame Dorpen organiseert in samenwerking met Permacultuurschool Nederland en Zelfoogsttuin Ús Hôf en met financiering van het Stimuleringsfonds van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland de eerste editie van de tweejarige opleiding Friese Permacultuurlandbouw.De opleiding is gericht op ondernemers in Friesland die serieus overwegen een productietuin voor groenten, fruit of noten te beginnen, al dan niet in aanvulling op een akkerbouw of veeteeltbedrijf. Deelnemers dienen te kunnen beschikken over minimaal één hectare landbouwgrond.De opleiding begeleidt de deelnemer bij het opzetten van een eigen productietuin op basis van Permacultuur. Deze tuinen met groenten en fruit van één tot vier hectare groot kunnen voorzien in de dagelijkse behoefte aan groenten van 100/400 volwassenen. “Wij vinden dit als Rabobank een prachtig initiatief om duurzaam ondernemerschap in de agrarische sector te stimuleren”, aldus Jan Feenstra, directeur bedrijven Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland.Het eerste jaar van de opleiding is gericht op de kennisoverdracht over permacultuur en mondt...

Lees verder »