Strooiwagens via GPS te volgen

LEEUWARDEN – Vanaf vandaag kan iedereen de strooiwagens volgen op de provinciale website. Via fryslan.frl/gladheidsbestrijding is op de kaart te zien waar de strooiwagens langsrijden en tegelijkertijd strooien. Er zijn 39 strooiauto’s met een GPS-zender. Hiermee worden ze gevolgd. De informatie op de kaart is 12 uur lang beschikbaar. Gedeputeerde Sietske Poepjes: “Het is prettig voor mensen om te weten of en waar er gestrooid wordt in Fryslân. Sneeuw en ijs op de weg kan erg verraderlijk zijn. Met deze kaart bieden we een extra service voor de mensen die de weg op gaan bij slechte weersomstandigheden.” Zodra er kans is op vorst, komen de strooiwagens in actie om gladheid te voorkomen en te bestrijden op de provinciale wegen. De provincie strooit om gladheid te voorkomen maar ook ter bestrijding van gladheid op het moment dat het sneeuwt of ijzelt. Ondanks het strooien, is er altijd nog kans op gladheid....

Lees verder »