Turbo-raadsvergadering met installatie nieuweling Eppie Klaver

  KOLLUM – De 70-jarige Eppie Klaver uit Kollumerzwaag is donderdag officieel toegetreden tot de gemeenteraad van Kollumerland c.a. als lid van de VVD-fractie. Hij volgt Anne Koster op die vanwege persoonlijke redenen zijn periode als raadslid vervroegd heeft beëindigd. Het officiële afscheid van hem zal over enige tijd plaatsvinden. Als nieuwbakken raadslid maakte Klaver een turbovergadering mee. Incluis het afleggen van de belofte door hem en de felicitatieronde die zoals gebruikelijk hierop volgde, nam de bijeenkomst amper een half uur in beslag. Burgemeester Bearn Bilker waarschuwde Klaver en diens familie dan ook in een humoreske sfeer dat de raadsvergaderingen meestal aanmerkelijk meer tijd vragen. Voor de dorpshuizen werd er een kernbesluit genomen. Vanuit een speciale voorziening zal de gemeente hen financieel bijstaan met plannen voor onder meer het verduurzamen. De raad ging, na een eerdere en ruime discussie in de raadscommissie,  formeel akkoord met deze werkwijze. Desgevraagd door Sieb Nieuwenhuis...

Lees verder »