Tweede klassen RSG Simon Vestdijk voorgelicht over gevaren sexting

HARLINGEN – De tweede klassen van de RSG Simon Vestdijk uit Harlingen zijn voorgelicht over de gevaren van sexting. Dat gebeurde aan de hand van het programma Sex(y) Thing van Theater Smoar. De acteurs van Theater Smoar speelden meerdere scènes waarin verschillende voorbeelden te zien zijn hoe seksueel getinte foto’s verspreid kunnen worden via het Internet. Daarna scènes gingen de acteurs met de jongeren in gesprek en aan het werk met diverse opdrachten. Sex(y)Thing vertelt het verhaal van Linde en de grootste fout van haar leven: het versturen van naaktfoto’s naar haar vriendje Thomas. Wat heeft Thomas gedaan met deze foto’s? En waarom lijkt iedereen ze nu te kennen? Sex(y Thinglaat jongeren zien welke gevaren er schuilen in het maken van seksueel getinte beelden, in hoeverre je anderen kunt vertrouwen en welke gevolgen het kan hebben als deze beelden via de sociale media verspreid worden.

Lees verder »