‘Ut fan hûs appartement’ in Stiens geopend

STIENS – Het logeerappartement voor mensen die zorg nodig hebben in Skilhiem in Stiens is donderdag 26 januari feestelijk geopend door wethouder Cees Vos van de gemeente Leeuwarderadeel. De wethouder opende het appartement door het verzamelen van spullen voor de allereerste overnachting: een koffer, toiletartikelen en de sleutel. Vervolgens konden belangstellenden het ruime en gezellige appartement bekijken. Wethouder Cees Vos is de eerste nacht blijven slapen. Na een goede nachtrust is hij vrijdagochtend  met diverse mantelzorgers in gesprek gegaan. De reacties op het appartement zijn positief. Het logeerappartement is een plek waar mensen die zorg nodig hebben één of meerdere nachten kunnen logeren om de mantelzorger te ontlasten. Vrijwilligers nemen de zorg dan tijdelijk over. Deze vorm van ‘respijtzorg’ geeft de mantelzorgers even rust en tijd om bij te tanken. Bijtanken Ernst Jansen, directeur van WELLZO en voorzitter van de stuurgroep wijkgerichte respijtzorg, benadrukte tijdens de opening het belang dat...

Lees verder »