Volgende fase Harinxmaland van start

SNEEK – Stan en Iva Nieuwland uit Sneek mochten donderdag de eerste paal onder hun toekomstige ouderlijke woning in de nieuwbouwwijk Harinxmaland de grond in heien. Met grote ogen keken de kinderen toe hoe de machine in nog geen minuut tijd de 7 meter lange paal de grond in sloeg. Eén van de in totaal ruim 500, waarop 26 riante 2 onder 1 kap woningen van het project Groots Wonen – Mooi Harinxmaland komen te staan. Alle 26 woningen zijn gesitueerd aan het vaarwater en hebben een exclusieve jaren ‘30 uitstraling. Stan en Iva waren samen met hun ouders Roel en Jackelien naar de feestelijke bouwstart gekomen, met in hun kielzog het merendeel van de toekomstige buren. Het was een gezellig weerzien; want de meesten hadden elkaar ook al getroffen bij de verkoopstart in april en een door de projectontwikkelaar georganiseerde kennismakingsbijeenkomst in november. Projectontwikkelaar Erik Zwanenburg memoreerde donderdag hoe...

Lees verder »