Voorleesdagen in bibliotheek

WOLVEGA – In de openbare bibliotheek in Wolvega was deze week de start van de Nationale Voorleesdagen. Kinderen van de peuterspeelzaal Doomijn Lijsterstraat en groep één van CBS De Adelaar begonnen met een ontbijt. Het thema was het nationale prentenboek van het jaar, ‘De kleine walvis’ van Benji Davies. Het verhaal werd vertolkt door schrijver, verteller en musicus Karst Berkenbosch uit Oldeberkoop. Na de vertelling vermomde hij zich als een walvis en betrok de kinderen daarbij. Daarna speelde en zong hij samen met Ep de Jong liedjes, wat bij de kinderen zeer in de smaak viel en daarop gingen dansen. Het verhaal: “het jongetje Boy woont met zijn vader en zes katten in een klein vissershuisje. Na een stormachtige nacht vindt hij een jonge walvis op het strand. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap…”. (Foto: Lenus van der Broek)

Lees verder »