Waar wordt zout gestrooid? Volg de strooiwagens online

DONKERBROEK – Weten waar zout gestrooid wordt in Fryslân? Vanaf vandaag kan iedereen de strooiwagens volgen op www.fryslan.frl/gladheidsbestrijding. Kijk op de kaart waar de strooiwagens langsrijden en strooien. Er zijn 39 strooiauto’s met een GPS-zender. Hiermee worden ze gevolgd. De informatie op de kaart is twaalf uur lang beschikbaar. Gedeputeerde Sietske Poepjes: ,,Het is prettig voor mensen om te weten of en waar er gestrooid wordt in Fryslân. Sneeuw en ijs op de weg kan erg verraderlijk zijn. Met deze kaart bieden we een extra service voor de mensen die de weg op gaan bij slechte weersomstandigheden.”  Gladheidsbestrijding Zodra er kans is op vorst, komen de strooiwagens in actie om gladheid te voorkomen en te bestrijden op de provinciale wegen. De provincie strooit om gladheid te voorkomen maar ook ter bestrijding van gladheid op het moment dat het sneeuwt of ijzelt. Ondanks het strooien, is er altijd nog kans op gladheid....

Lees verder »