Wisseltrofee en oorkonde voor DongeraDichter Tsead Bruinja

DOKKUM – Het afscheid van DongeraSchrijver Dick van der Galiën en de installatie van de nieuwe DongeraDichter Tsead Bruinja waren donderdagmiddag de zaken waarom het draaide tijdens de ‘Receptie voor het Gedicht’ in het Dokkumer stadhuis. Na het openingswoord van de voorzitter van de Stichting DongeraDichter en een door accordeonist Herman Peenstra gespeelde compositie, getiteld ‘Winter in Dongeradeel’, werd Dick van der Galiën bedankt voor alle columns, die hij twee jaar lang schreef over Dongeradeelse zaken. De column, die hij hierna te berde bracht, was zijn laatste in zijn functie als DongeraSchrijver en daarin pakte hij geweldig uit. Het was humor alom(het thema van de landelijke gedichtendag) in zijn prozaverhaal, dat doorspekt was met komische gedichten en anekdotes. Tsead Bruinja tekende voor de poëzie deze middag, maar ook het korte en bondige gedicht van Jacob Jan Haaksma uit Lioessens mocht er zijn. Jacob Jan is een leerling van het Dockinga...

Lees verder »