Zilvervloot vaart binnen voor Orca

EINDHOVEN – De zwemmers van het Orca’s Regionaal Talentteam wisten op de tweede dag van de Nederlandse Junioren & Jeugd Kampioenschappen korte baan te Eindhoven, driemaal een zilveren medaille op te halen. Zilveren medailles die stuk voor stuk een gouden randje hadden. Suze Kuipers uit Hurdegaryp beet het spits af met de 800m vrije slag. Met 8.27,01 en een persoonlijk record van ruim 13 seconden moest ze alleen Gaia Sterre Mirotti uit Veenendaal voorlaten. De gedoodverfde favoriet Imke Beekman van Albion d’Elft uit regio Den Haag werd derde. Luuk Veldman uit Sneek heeft in zijn carrière ooit eens een Nederlands leeftijdsrecord gezwommen op de 200m vlinderslag. Na anderhalf jaar met voornamelijk tegenslag stond Veldman er weer. In een bloedstollende finale in de jeugdcategorie ging Veldman lang aan de leiding. Uiteindelijk moest Veldman in PSV zwemmer Ruden de Ridder, zijn meerdere erkennen. Maar met de manier van racen en de tijd...

Lees verder »