Cambuur legt Dordrecht al voor rust over de knie

LEEUWARDEN – SC Cambuur heeft zaterdagavond een bijzonder eenvoudige 3-0 zege geboekt op FC Dordrecht. De manschappen van trainer Sipke Hulshoff overliepen de bezoekers met regelmaat en de overwinning was allesbehalve geflatteerd. Bliksemstart De Leeuwarders kwamen binnen 3 minuten op voorsprong. Tarik Tissoudali rondde af na voorbereidend werk van Jordy van Deelen. Kort daarop ontstonden meerdere grote kansen voor Cambuur en de optelsom leidde in de 7de minuut tot een verdubbeling van de marge. Jergé Hoefdraad nam, van dichtbij, de 2-0 voor zijn rekening. Schiettent De Leeuwarders legden vervolgens de ene aanval na de andere op de mat. Op het kwartier gaf Martijn Barto een formidabele steekpass op de mee opgekomen Van Deelen, die op zijn beurt de bal tegen de paal mikte. De kansen bleven komen (Lilipaly schoof de bal centimeters voorlangs) en nog net binnen het half uur ging de bal op de stip nadat Van Deelen werd...

Lees verder »