Chauffeurs AB Transport Group volharden in acties   

HEERENVEEN – Chauffeurs van AB Transport Group uit Heerenveen leggen zich niet zomaar neer bij de invoering van de verplichte vierdaagse werkweek, die hen handenvol geld kost. Uit protest hielden de chauffeurs zich afgelopen week stipt aan de rustpauzes en werkten niet meer dan 8 uur per dag. Een deel van de chauffeurs heeft de wagen vandaag zelfs aan de kant gezet. “De chauffeurs zijn strijdbaar, bleek vanmorgen ook tijdens een actiebijeenkomst in Deventer. Ze volharden in hun acties en gaan daar ook volgende week mee door”, zeggen onderhandelaars Linda Slagter (CNV Vakmensen) en Hans Robijn (FNV).  Het conflict draait om de gevolgen die de invoering van een verplichte vierdaagse werkweek heeft voor ruim 60 chauffeurs van de veevoerdivisie. In het nieuwe systeem maken de chauffeurs veel minder uren, moeten ze vaker in het weekend werken en hebben ze meer gebroken diensten. Dat kost hen honderden euro’s per maand. Zonder instemming...

Lees verder »