Friese apotheken best bereikbaar, Limburgse het slechtst

LEEUWARDEN – Telefoonboek.nl publiceerde eerder al cijfers over telefonische bereikbaarheid in de gezondheidszorg: zo werd de bereikbaarheid van diëtisten, huisartsen en psychologen reeds getoetst. Deze branches bleken hier allemaal goed op te scoren, met meer dan 90% goed bereikbaar in alle drie de gevallen. Hoe steekt de bereikbaarheid van apotheken in elkaar? Telefoonboek.nl zette de feiten op een rijtje. Onderzoek In de database van Telefoonboek staan 2607 telefoonnummers geregistreerd in de categorie ‘Apotheek’. Deze nummers worden in het bestand opgenomen als ‘slecht bereikbaar’ wanneer er drie keer of meer geen gehoor wordt gegeven aan de oproep; hierbij is er ook geen mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit was bij 251 van de 2607 apotheken het geval, hetgeen neerkomt op 9,6% van de gevallen. Dat betekent dat 90,4% van de onderzochte apotheken weinig tot geen klachten krijgen over de telefonische bereikbaarheid. Service en Kring Apotheken Onder de 251 apotheken die...

Lees verder »