Geslaagd schoolwaterpolo-toernooi in Dokkum

DOKKUM – Op zaterdag 28 januari 2017 heeft Z&PC De Granaet het jaarlijkse schoolwaterpolo toernooi georganiseerd. Ook dit jaar is het een succes geworden, mede door de enthousiaste deelnemers. Bij het schoolwaterpolo toernooi strijden verschillende scholen uit Dongeradeel en Dantumadeel om de felbegeerde wisselbeker. De afgelopen jaren is deze gewonnen door de Bonifatiusschool uit Dokkum en het was dus aan de andere scholen om de wisselbeker te veroveren. Bij schoolwaterpolo wordt er gespeeld op een half veld met vier spelers en een keeper. Ieder team heeft drie wedstrijden gespeeld, voordat de finale wedstrijden begonnen. Na een paar wedstrijden kom je er vanzelf achter dat waterpolo best een pittige sport kan zijn, conditie en zwemtechniek zijn belangrijk. Na een spannende finaleronde was de uitslag als volgt: Bonifatiusschool De Hoeksteen It Harspit Burgerschool De organisatie hoopt dat er volgend jaar nog meer scholen meedoen om te kunnen strijden om de wisselbeker, maar vooral om...

Lees verder »