Gratis maaltijd via virtuele Kliekjesbank Lemmer

LEMMER – Het is een feit: zo’n 14% van ons eten verdwijnt jaarlijks ongebruikt in de afvalbak. Wij Nederlanders verspillen bijna 100.000 vrachtwagens aan goed voedsel per jaar. En dat terwijl steeds meer gezinnen moeten rondkomen van een zeer beperkt budget. Een gratis warme maaltijd zou bij hen meer dan welkom zijn. In Lemmer weten ze er wel raad mee: de Kliekjesbank heeft haar virtuele deuren geopend. Een grote pan stamppot, lekkere pastamaaltijd, zelfgemaakte snert: het gebeurt maar al te vaak dat we een heerlijke maaltijd bereiden, waarvan achteraf veel over is. Je doet de kliekjes in een bakje, maar het is nét niet meer voldoende voor de volgende dag. Vaak belandt dit in de afvalbak. Op de besloten Facebookpagina van de Kliekjesbank Lemmer kunnen deze ‘leftovers’ worden aangeboden aan leden. Er zijn veel alleenstaanden of kleine gezinnen die hier graag gebruik van maken en op deze manier een gratis...

Lees verder »