Heerenveners opgepakt voor brandstichting in Den Helder

HEERENVEEN – De politie heeft deze week twee mannen aangehouden wegens het stichten van brand in een auto aan de Andromeda in Den Helder. Het gaat om twee mannen uit Heerenveen van 26 en 28 jaar oud.De brand vond plaats in de vroege ochtend van 25 juni 2015.Het ging om een auto die naast een woning geparkeerd stond. Door de brand ontstond ook gevaar voor de woning. De bewoner van het pad, tevens eigenaar van de auto, kon nog net op tijd een tweede personenauto wegzetten, voordat er schade ontstond.Er bleek sprake te zijn van vermoedelijke brandstichting.Een technische oorzaak werd niet gevonden. De politie stelde een onderzoek in waarvan een buurtonderzoek en een forensisch onderzoek deel uitmaakten. In het onderzoek werd een DNA-spoor gevonden dat naar een van de verdachten wees.  Het bericht Heerenveners opgepakt voor brandstichting in Den Helder verscheen eerst op GrootHeerenveen.

Lees verder »