Judoles Judoclub Ameland in het zwembad

BUREN (AMELAND) – Ook dit weekend vond er een speciale judoles bij judoclub Ameland plaats. In het zwembad van Kleinvaarwater in Buren heeft Sensei Harry Walter met zijn dojo-assistente Virginia Maas een bijzondere extra judoles verzorgd wat veel losmaakte bij de deelnemende kinderen. Naast de valtechnieken (ukemi-waza) was er ook veel aandacht voor grond technieken. Na de eerste pauze werd de les zwaarder en moesten de kinderen vier rondjes zwemmen, een wedstrijdje hardzwemmen en een wedstrijd wie het verst onderwater kon zwemmen met het judopak aan. In het derde deel van de training waren de werptechnieken aan de beurt. Zo werd er tomoe-nage en sumi-gaeshi (offerworpe) aangeleerd en natuurlijk werden ze door sensei ook even in het water geworpen.

Lees verder »