Literatuur en film in het Posthuistheater

HEERENVEEN –  Na een valse start – ‘Suikerfreule’, de film van Haro van Peski die op 16 januari vertoond zou worden, bleek niet op tijd beschikbaar – vertoont de Stichting Literaire Activiteiten Heerenveen (SLAH) op maandag 6 februari ‘Ver van familie’ van Marion Bloem. In de serie ‘Literatuur en film’ volgt dan op 27 februari ‘Max Havelaar’ van Fons Rademakers naar het bekende boek van Multatuli. Op 3 april is ‘Gekkenbriefje’ van Olga Madsen aan de beurt. Op 24 april komt ‘Suikerfreule’ alsnog. De film is intussen toch in het Posthuis gearriveerd. Alle films hebben het koloniale verleden van Nederland als thema. De eerstvolgende, Ver van familie, is gebaseerd op het gelijknamige boek van Marion Bloem. De film dateert uit 2008 en werd door de schrijfster zelf geregisseerd. Een jonge vrouw, Barbie König, laat na de dood van haar stiefmoeder alles in Amerika achter om haar oma in Nederland terug te zien. Maar...

Lees verder »