Sportadviescafé voor bestuurders sportclubs

SINT ANNAPAROCHIE – Voor bestuurders van binnen- en buitensportverenigingen uit de gemeenten Menameradiel, het Bildt en Franekeradeel wordt woensdag 8 maart een Sportadviescafé gehouden. Het Sportadviescafé vindt vanaf 19.25 plaats in Campus Middelsee in Sint Annaparochie. Er wordt onder andere ingegaan op: leden werven en behouden, vrijwilligers, financiën en een open club zijn. Aan de hand van inspiratiesessies wordt ingegaan op wat er op deze gebieden speelt binnen de eigen sportvereniging. Sprekers zijn: Anne Prins, Ritsko van Vliet, Etienne Verhoef en Jan Minkhorst. Prins gaat in op hoe Meer Vrijwilligers in Korte Tijd (MVKT) te werven. Van Vliet gaat in op financiën. Verhoef maakt gastvrijheid voor clubs praktisch en concreet. Terwijl Minkhorst, werkzaam voor sportkoepel NOC-NSF, zaken behandelt als: ontwikkeling, kwaliteit en opleiding van sporttechnisch, arbitrerend en bestuurlijk kader. Ook ledenbinding, ledenbehouden en ledengroei komt bij hem aan bod. Het Sportadviescafé wordt geopend door verslaggever Geert van Tuinen. Vervolgens zijn...

Lees verder »