Toch nog ijspret in Munnekezijl

MUNNEKEZIJL – Na een week van meten en hopen op strenge vorst leek het er niet op dat Munnekezijl kon schaatsen op hun ‘Prinses Catharina Amalia baan’. Maar plots kwam er toch nog flinke nachtvorst opzetten. Donderdagmiddag kon de ijsbaan twee uurtjes open, maar bleek het ijs toch nog te zwak.  De vijf graden vorst van de volgende dag zorgde er voor dat het vrijdag wel mogelijk was om de hele dag te schaatsen. IJsclub De Lauwers ontving om half 9 de eerste klassen van C.B.S. ’t Oegh, zodat deze morgen de hele school schaatsles kon krijgen. Na afloop kregen de kinderen warme chocomelk en wat lekkers. ’t Oegh en de ijsclub konden tevreden terugkijken op een goede samenwerking. De ijsbaan is vervolgens de hele dag open gebleven tot om tien uur ’s avonds het ijs toch wel wat dun werd.

Lees verder »