Aftrap CDA verkiezingscampagne in Drachten

DRACHTEN – In Drachten vond vrijdag de aftrap plaats van de CDA verkiezingscampagne voor de Friese kandidaten Harry van der Molen uit Leeuwarden en Esther Hanemaaijer uit Dokkum. Oud-staatssecretaris en Eerste Kamerlid Joop Atsma verrichtte de onthulling van een groot campagnebord aan de Zuiderdwarsvaart in Drachten. Later die avond begon ook de landelijke CDA campagne in Drachten met de drukbezochte thema-avond ‘Eerlijke economie’met Sybrand Buma. Buma steunt middenstandsbank kredietverlening  CDA lijsttrekker Sybrand Buma wil een middenstandsbank voor ondernemers die bij de gewone banken voor een dichte deur komen te staan. Vrijdagavond tijdens zijn eerste campagnemanifestatie in Friesland hield Buma daarvoor een pleidooi. ,,Ondernemers die van de gewone bank geen krediet krijgen, kunnen bij de middenstandsbank daar wel op rekenen”, aldus Buma. Het CDA benadrukte tijdens de manifestatie, die in het teken stond van economie, het belang kleine ondernemers en familiebedrijven. ,,Zij zijn de motor van onze economie en bron van innovatie en banen....

Lees verder »