Apollo Ensemble komt met ‘hoofd van Haydn’ naar Leeuwarden

LEEUWARDEN – Het Apollo Ensemble viert vrijdag 3 februari om 20.15 uur zijn vijfentwintigjarig bestaan met een jubileumconcert en de officiële presentatie van de cd Het hoofd van Haydn. Dit alles vindt plaats  in de Doopsgezinde Kerk in Leeuwarden. Om 19.15 uur geeft muziekjournalist Rudolf Nammensma een gratis toegankelijke inleiding. Bearn Bilker, burgemeester van Kollumerland en Nieuwkruisland, krijgt het eerste exemplaar uitgereikt. Het album wordt uitgebracht in combinatie met de gelijknamige roman van Theun de Vries, die speciaal voor deze gelegenheid in een beperkte oplage opnieuw wordt uitgegeven. Het Apollo Ensemble speelt tijdens zijn verjaardagsconcert, naast werken van Joseph Haydn, onder meer het negende pianoconcert van Mozart. Fortepianiste Marion Boshuizen draagt hier haar muzikale steen aan bij. Op Het hoofd van Haydn staan Haydns’ Symfonie nr. 26, Symfonie nr. 44 (Trauer Symfonie) en Symfonie nr. 49. Haydn, doorgaans kritisch over zijn eigen composities, voelde zich zo verbonden met de Trauer Symfonie dat hij...

Lees verder »