Cometas pakt uitzege in Den haag

LEEUWARDEN – De handballers van Cometas hebben zondag de eerste punten in een uitwedstrijd mee naar huis weten te nemen. De Leeuwarders bleken met 21-23 te sterk voor Hercules 2. Vanwege veel blessureleed moest Cometas het met slechts één wissel en puur op karakter doen. Cometas begon de wedstrijd sterk en al snel kwamen ze op een 1-9 voorsprong, mede door een uitstekend keepende Peter ten Dolle. Deze uitloop kostte veel energie waardoor Hercules zich herpakte en het verschil bij rust wist te verkleinen tot 7-12 ruststand. In de tweede helft had Cometas het conditioneel wat moeilijker waardoor er meer fouten werden gemaakt en Hercules op gelijke hoogte kon komen. In de slotfase was Laas Pieter van Straten belangrijk voor de Leeuwarders en resulteerde in een paar doelpunten voorsprong. Uiteindelijk trok Cometas de zege keurig over de streep.

Lees verder »