De Tarissing Rinsumageast Fries kampioen schooldammen

Op 25 januari 2017 werd in MFC de Wier te Ureterp het Fries kampioenschap schooldammen gehouden. In de categorie groep 5/6 werd de Tarissing 1 Fries kampioen schooldammen. Het team bestond uit Marije Bouma, Tabe Feddema, Martijn Mossel en Lyonne van der Galiën. Zij waren de Leister Ige 1 en 2 uit Opeinde te slim af. In de afgelopen edities ging de titel vrijwel altijd naar de school uit Opeinde. Dit jaar niet dus. De dammers uit Rinsumageast hebben een mooie ontwikkeling doorgemaakt, daar zij vorige jaar met min of meer hetzelfde team nog 8e werden. Er wordt dan ook hard getraind bij de damclub Rinsumageest. Waar voor het eerst sinds 15 jaar weer serieus met jeugd wordt gedamd. Met de Friese titel schooldammen treden de dammers uit Rinsumageest in de voetsporen van hun trainers.De Tarissing 2 werd dit jaar 8e in een deelnemersveld met 18 teams. Zo haalde het...

Lees verder »