Derby van het Noorden eindigt in doelpuntloos gelijkspel

HEERENVEEN – Sc Heerenveen is er niet in geslaagd om ook de tweede derby van het seizoen tegen FC Groningen te winnen. Na de eerdere 0-3 winst in Groningen, bleven de Friezen dit keer steken op een doelpuntloos gelijkspel. De beste kansen waren wel voor de thuisploeg, dat ook het meeste recht had op de overwinning.Wel moest sc Heerenveen eerst een stormachtig begin van FC Groningen overleven. Na drie minuten zette Hans Hateboer doelman Erwin Mulder al aan het werk. Waarschijnlijk was het oorspronkelijke idee van de verdediger om een voorzet te geven, maar zijn bal vloog zomaar richting het doel. Mulder kon de poging nog net overtikken. Groningen bleef aanvallen, en kreeg behoorlijk wat corners te nemen. Ook daaruit ontstond het nodige gevaar voor het doel sc Heerenveen, dat een paar keer goed weg kwam.Na tien minuten werd de controle in de derby volledig overgenomen door sc Heerenveen, dat in het...

Lees verder »