Geen consumentenbeurs meer in programma De Expansie Jubbega

JUBBEGA: Sinds 1962 wordt één keer in de vijf jaar in Jubbega de Expansie georganiseerd. De Expansie is vanaf de eerste editie uitgegroeid tot een evenement met een bovenlokale uitstraling. Belangrijke pijlers van het evenement waren tot en met de laatste editie een grootschalig evenementenprogramma, optredens van tientallen artiesten, de aankleding van het dorp en een consumentenbeurs. Voor de editie van 2017, de 12e, heeft het bestuur van de stichting Expansie besloten om de consumentenbeurs niet meer in het programma op te nemen. Een voor het bestuur moeilijke beslissing. Het organiseren van de beurs was in 1962 de basis van het evenement. De consumentenbeurs “Expansie” was één van de eerste familiebeurzen die in Fryslân werden gehouden. De beurs trok bij de laatste edities nog 20.000 tot 25.000 bezoekers “It  hat ek jierrenlang de grutte lûker fan de Expansie west”, aldus voorzitter Edwin Stoelwinder. “Mar de tiden binne feroare. Bedriuwen ha...

Lees verder »