Geen incidenten rond Noordelijke derby

HEERENVEEN – Ondanks spanningen tussen supportersgroepen van sc Heerenveen en FC Groningen bleef het zondag rustig rond de derby van het Noorden.De politie was in grote getale aanwezig om te voorkomen dat beide supportersgroepen elkaar zouden treffen. Hiervoor werden o.a. de mobiele eenheid, bikers en ruiters ingezet.De Groningen aanhang moest parkeren op P8 en hier de kaarten omwisselen. Vervolgens konden ze te voet richting het Abe Lenstra Stadion. De tunnel die het Meer verbind met het centrum werd hiervoor afgesloten door de politie.Beide supportersgroepen kozen ervoor om gemoedelijk het stadion in te gaan om hier elkaar toe te zingen.De wedstrijd eindigde doelpuntloos.Na de wedstrijd verliep ook alles ordelijk en hoefde de politie niet in actie te komen.Het bericht Geen incidenten rond Noordelijke derby verscheen eerst op GrootHeerenveen.

Lees verder »