Inwoner Dantumadiel (23) betrapt met blauw zwaailicht

De politie van Leeuwarden heeft zondagmiddag een blauwe zwaailamp in beslag genomen. Een 23-jarige man uit Dantumadiel had deze op zijn auto. De politie vertrouwde het niet helemaal en controleerde via het RDW het kenteken van het voertuig. Het voertuig stond echter niet op naam van een hulpverleningsinstantie, maar op naam van de inwoner uit de gemeente Dantumadiel.De blauwe lamp werd gevorderd en de bestuurder overhandigde de politie de blauwe lamp. Onder het mom: "We wilden gewoon even wat ouwehoeren" werd de blauwe lamp in beslag genomen. Daarnaast werd de bestuurder een proces-verbaal aangezegd voor het negeren van artikel 31 van Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990.Inwoner Dantumadiel (23) betrapt met blauw zwaailicht

Lees verder »