Irene Kraakman leest peuters ’t Krobbehûs tijdens Nationale Voorleesdagen voor uit De Kleine Walvis

FRANEKER – Leesconsulente Irene Kraakman van Bibliotheken Noord Fryslân leest dinsdagochtend voor in peuterspeelzaal ’t Krobbehûs in Franeker. Zij leest dan het prentenboek van het jaar De Kleine Walvis voor aan een groep peuters. Het voorlezen gebeurt in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Die begonnen woensdag 25 januari en duren tot en met zaterdag. In totaal worden er vanwege de Nationale Voorleesdagen een kleine tweeduizend peuters voorgelezen in Noordwest-Friesland. Dat gebeurt ook na het evenement, vanwege de hoeveelheid groepen. In totaal beschikt Bibliotheken Noord Fryslân over zeven leesconsulenten. Op de eerste dag werd er ook voorgelezen bij de Stichting Kinderopvang Friesland locatie MFA Triviant in Franeker. Dat gebeurde bij een Nationaal Voorleesontbijt.

Lees verder »