Menhir overrompelt Penta

SNEEK – De basketballers van ESBC Menhir schoten vrijdagavond in de Sneker Sporthal uit de startblokken tegen BV Penta uit Drachten. Na tien minuten prijkte al een 24-8 tussenstand op het scorebord. De thuisploeg kwam geen moment meer in gevaar en won uiteindelijk met 54-40. Penta had twee wedstrijden achter elkaar gewonnen en hoopte daar drie op rij van te maken. Menhir had juist twee wedstrijden verloren. De ploeg uit Sneek wil graag derde blijven en moest dus een goed resultaat zien te halen. Op de laatste trainingsavond voor de wedstrijd waren slechts vijf heren op komen dagen. Deze vijf startten dan ook in de basis en bleken elkaar bijzonder goed te kunnen vinden. De Drachtsters kwamen niet in hun spel, terwijl bij Menhir de ene na de andere aanval met succes afgerond werd. Het scorebord begaf het zelfs onder zoveel dadendrang. Bij rust had Menhir een comfortabele 36-14 voorsprong....

Lees verder »