Moai Fuort naar het Dansfestival in Burgum

BURGUM – Moai Fuort is de naam waarmee het Internationaal Dansfestival Burgum vanaf nu de wereld tegemoet treedt. Met Moai Fuort, dat als ondertitel Dans, Beleef, Ontmoet meekrijgt, wil het dansfestival zijn bestaansrecht in de toekomst verzekeren. Een simmerfestival waarin niet alleen dans, maar vooral ook ontmoeten en beleven een belangrijke rol gaan spelen. In samenwerking met studenten van de opleiding Leisure Management aan de Stenden University is er gekeken op wat voor wijze het festival toekomstbestendig kan worden. De afgelopen edities deed blijken dat het festival minder bezoekers trok en dat de bezoekers die kwamen steeds ouder werden. De adviezen die uit het onderzoek kwamen waren dat er meer moest worden gekeken dan naar dans alleen. Doordat er dansgroepen uit de hele wereld komen is het festival de uitgelezen gelegenheid om verbinding tussen culturen tot stand te brengen. Culturele wereldreis De bezoekers moeten workshops kunnen volgen, gerechten van over...

Lees verder »