ONT koploper na 2-1 winst op Dokkum

OPEINDE – Op papier een topper maar in de praktijk werd het dat nooit. Voor de neutrale toeschouwer was ONT – Dokkum beslist geen leuke wedstrijd. Heel weinig spektakel voor de goals. ONT ging er met de 2-1 winst vandoor waar een ‘draw’ de verhoudingen beter had weergegeven. Nee, een topper werd ONT tegen Dokkum nooit. Terwijl de inzet toch de koppositie was. Bij een gelijkspel of winst voor Dokkum bleef die positie in handen van Dokkum. Winst voor ONT betekende stuivertje wisselen met Dokkum en ONT op nummer 1. Door de 2-1 winst werd het laatste scenario dus praktijk. ONT tegen Dokkum was een strijd tussen gelijke voetbalideeën van ONT trainer Uilke Damstra en zijn opponent Gerrie de Boer aan Dokkum zijde. Afwachtend voetballen en dan in de omschakeling de tegenstander pijn proberen te doen. Beide teams hebben te veel voetballende kwaliteiten om te spreken van puur countervoetbal. De...

Lees verder »