Qompas verwelkomt 300e vmbo-/mavo-school CSG Liudger

DRACHTEN –  Studiekeuze- en carrièrenetwerk Qompas heeft vrijdag (27 januari) taarten overhandigd aan het voltallige personeel van van het CSG Liudger, locatie Splitting in Drachten.  In het kader van leren samenwerken, doen de leerlingen een creatieve opdracht op het schoolplein. Qompas verwelkomde zo de driehonderdste school die met de online methode werkt. Een goede aansluiting van vmbo op het vervolgonderwijs verkleint de schooluitval op het mbo en motiveert vmbo-leerlingen en mbo-studenten. Zowel het ministerie van Onderwijs als de MBO Raad pleiten daarom voor een betere samenwerking tussen vmbo’s en mbo’s. Niet alleen op het gebied van het onderwijsprogramma, ook op het gebied van loopbaanoriëntatie wordt samenwerking steeds belangrijker. Qompas is als grootste studiekeuze en carrièrenetwerk dan ook verheugd dat de driehonderdste vmbo/mavo-school die gekozen heeft voor Qompas, een school is die deze samenwerking opzoekt. Namelijk de vmbo-afdeling van CSG Liudger (locatie Splitting) in Drachten. Alleen al op het vmbo werken nu honderdduizend scholieren...

Lees verder »