Roas Kuiper winnar 43e FMDT Solistenconcours

GARYP – Zaterdag werd in dorpshuis “It Geahûs” in Garyp voor de 43e keer het solistenconcours georganiseerd door de Federatie van Muziekverenigingen en Drumbands in Tytsjerksteradiel. De beoordeling vond plaats op basis van het Unisono Reglement voor Solisten en Ensembles. Dit betekent dat de indeling in divisies plaatsvindt en er een puntenwaardering wordt toegekend op basis van het zogeheten 100-puntensysteem. Acht verenigingen van de elf bij de federatie aangesloten verenigingen waren ditmaal vertegenwoordigd. Het betreft Apollo Burgum, De Bazuin Oentsjerk, Bernlef Noardburgum, Hallelujah Burgum, Joost Wiersma Jistrum, De Lofstem Sumar, Looft den Heer Garyp en Speelt Wel Suwâld. De 39 deelnemende solisten, duo’s en kwartetten werden door de heer Gatse Hylkema gejureerd. Bert Liefers begeleidde bijna alle deelnemers op de piano. Het solistenconcours verliep in goede, gezellige en ontspannen sfeer, alhoewel deelname voor de deelnemers wel de nodige spanningen opleverde. Gelukkig is de jury altijd zo ervaren om door de...

Lees verder »