Roas Kuipers winnaar 43e FMDT Solistenconcours

GARYP – Roas Kuipers is de winnaar van het 43e FMDT Solistenconcours, dat zaterdag werd gehouden in dorpshuis It Geahûs in Garyp door de Federatie van Muziekverenigingen en Drumbands in Tytsjerksteradiel. De beoordeling vond plaats op basis van het Unisono Reglement voor Solisten en Ensembles. Dit betekent dat de indeling in divisies plaatsvindt en er een puntenwaardering wordt toegekend op basis van het zogeheten 100-puntensysteem. Acht verenigingen van de elf bij de federatie aangesloten verenigingen waren ditmaal vertegenwoordigd. Het betreft Apollo Burgum, De Bazuin Oentsjerk, Bernlef Noardburgum, Hallelujah Burgum, Joost Wiersma Jistrum, De Lofstem Sumar, Looft den Heer Garyp en Speelt Wel Suwâld. De 39 deelnemende solisten, duo’s en kwartetten werden door de heer Gatse Hylkema gejureerd. Bert Liefers begeleidde bijna alle deelnemers op de piano. Het solistenconcours verliep in goede, gezellige en ontspannen sfeer, alhoewel het voor de deelnemers wel de nodige spanningen oplevert. Gelukkig is de jury altijd zo ervaren om...

Lees verder »