Schoolschrijvers feestelijk van start in Nieuwehorne en De Knipe

DE KNIPE  – Deze week is de zevende editie van De Schoolschrijver officieel van start gegaan. Hierbij verbinden jeugdboekenschrijvers zich voor een half schooljaar aan een basisschool, om met name kinderen met een lage taalvaardigheid te inspireren en te ondersteunen. Kate Schlingemann is tijdens deze editie verbonden aan de Sevenaerschool in Nieuwehorne en Linda de Haan aan OBS Compagnonsschool in De Knipe. Op 25 januari zijn deze gerenommeerde schrijvers op ludieke wijze op de genoemde scholen geïntroduceerd aan leerlingen, leerkrachten en ouders. Tijdens de feestelijke start zijn de aanwezigen voorgelezen en kregen de schrijvers officieel een sjerp omgehangen. Beide schrijvers verzorgen tot en met mei wekelijks lessen rondom boeken, lezen en schrijven op deze scholen. Ook ouders en leerkrachten worden er actief bij betrokken. Bibliotheken Mar en Fean heeft onder andere voor boekenkisten in de klassen gezorgd. Aan de hand van de door  Schlingemann en De Haan uitgezochte titels is...

Lees verder »