Vogelwacht Akkerwoude e.o. zaterdag in het winkelcentrum Damwâld

DAMWALD – Komende zaterdag staat vogelwacht Akkerwoude e.o. weer met haar stand in het winkelcentrum te Damwâld. Het broedseizoen van onze tuinvogels staat weer voor de deur. Het is nu dus de tijd om de nestkastjes voor tuinvogels aan te vullen of te vervangen indien nodig. Vogelwacht “Akkerwoude e.o.” heeft een ruim assortiment nestkasten, vogelvoederhuisjes, pindakaaspothouders, walnootsilo’s voor de spechten enzovoorts. Alles is op voorraad en is bij te stand te verkrijgen. Ook heeft de vogelwacht gratis bouwtekeningen van ieder type nestkast. Daarnaast houdt de vogelwacht ook een prijsvraag waarbij een nestkast te winnen is. Daarvoor dienen deelnemers de Friese namen van de vogel op het bord te raden. Jaap Hansma uit Kollum komt ook, bij hem is de kunst van het eendenkorfvlechten te bewonderen. Jaap zal graag het een en ander vertellen over dit oude ambacht. Jacob Bijlsma staat ook in het winkelcentrum met zijn stand met een prachtige...

Lees verder »