Voorleesdagen en Keep Total in Weekend Nieuwsshow

 Er spraken zaterdag weer een aantal interessante gasten in de Weekend Nieuwsshow. Zo vertelde Doetie de Jager over de Nationale Voorleesdagen en Kerst Huisman had het over de Fryske Rie dat naar Helligen gaat.Doetie de Jager is van bibliotheken Noord Oost Friesland en sprak met ons over de Nationale Voorleesdagen die tot en met woensdag 1 februari plaatsvinden. Het doel van deze nationale voorleesdagen is vooral om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te bevorderen. Er wordt ook elk jaar een prentenboek  gekozen. Het prentenboek van dit jaar is “De Kleine Walvis”, geschreven door Benji Davies. Dit gaat over een jongetje, Boy, dat zich erg alleen voelt en dan een bijzonder vriendje vindt op het strand. Helaas zijn zijn ouders het hier niet mee eens, maar bedenken een oplossing voor hem.Ook Kerst Huisman van de Fryske Rie kwam langs. De Fryske Rie is een samenwerkingsverband van...

Lees verder »